- Շոկոլադ
Ամանի մեջ ջուր լցրեք: 1 լիտր ջրի համար լցրեք մեկ ճաշի գդալ աղ: Այնուհետև այդ ջրի մեջ տրորեք հագուստի վրայի բիծը:
- Բուսական ձեթ
Հագուստի բծի վրա լցրեք ատամի մածուկ, այնուհետև թողեք 2-3 ժամ: Այնուհետև հեռացրեք մածուկը խոզանակով:
- Կարմիր գինի
Կարմիր գինու և հատապտուղների հետքերը հագուստների վրայից հեռացնելու համար անհրաժեշտ է տաք ջուր: Հագուստը դրեք տարրայի մեջ ու հետքի մասում լցրեք տաք ջուրը:
- Մետաքսե և բրդյա հագուստների վրա կաթի ու ապուրի հետքերը
Հագուստի վրայի բիծը տրորեք խնձորի քացախի ու աղի խառնուրդի մեջ:
- Հյութ
Վերցրեք ½ բաժակ ջուր ու ավելացրեք 1 թեյի գդալ ջրածնի պերօքսիդ: Նշված խառնուրդով տրորեք հետքը: Այնուհետև լվացեք սառը ջրով:
- Շրթներկ
Հետքի վրա լցնել բորակ, որը կարող ենք գնել նաև դեղատնից: Այնուհետև խոզանակով կամ կտորով մաքրել բորակը: Այնուհետև կտորը կարող ենք լվանալ օճառով:
- Կիսաֆաբրիկատ
Բծի վրա լցրեք ատամի մածուկ և գիշերն այդպես թողեք:
8.Մեղրամոմ
Մեղրամոմը քերելով հանել, այնուհետև հետքի վրա դնել խոնավ կտոր ու վրան մի քանի շերտ ծծմբաթուղթ: Այնուհետև տաք արդուկ քսել վրան: Ծծմբաթուղթը կարող ենք հանել ետքի անցնելուց հետո:
- Խոտի հետք
Թարմ հետքը կարող ենք մաքրել օդեկոլոնով: Եթե հետքը հին է, ապա քսեք այս խառնուրդը. 30 մլ օդեկոլոն և 10 մլ ամոնիակ:
- Քրտինք
Քրտինքի հետքը կարող ենք անցկացնել խնձորի քացախով կամ մաքուր սպիրտով:
- Խալիների վրա յուղի հետքեր
Բենզինի և լվացքի փոշու խառնուրդը լցնել հետքի վրա ու տրորել: կարող եք այդպես թողնել 7 ժամ կամ ամբողջ գիշեր: Այնուհետև քսածը մաքրեք տաք ջրով: Եթե հետքը հին է, ապա կարող եք կրկնել :
- Մազի ներկ
Ջրածնի պերօքսիդը խառնել նույն քանակությամբ ամոնիակի հետ: Կտորով կամ սպունգով խառնուրդը քսել հետքի վրա:
- Արյուն
Ոչ մի դեպքում կտորը սառը ջրով չտրորեք: Լվացեք սառը ջրով և օճառով:
- Յոդ
Մաքրեք յոդի հետքը ամոնիակով:
- Սոսինձ
Դիմեք բամբակի ու եղունգների լաքը մաքրող նյութի օգնությանը:
- Մաստակ
Կտորը դրեք սառնախցիկի մեջ: Ոչ մի դեպքում չտրորեք:
http://mediamonitor.am/%d5%ab%d5%b6%d5%b9%d5%ba%d5%a5%d5%bd-%d5%a1%d5%a6%d5%a1%d5%bf%d5%be%d5%a5%d5%ac-%d5%a4%d5%aa%d5%be%d5%a1%d6%80%d5%a1%d5%b6%d6%81%d5%a1%d5%b6%d5%a5%d5%ac%d5%ab-%d5%b0%d5%a5%d5%bf%d6%84%d5%a5%d6%80/
No comments:
Post a Comment